Aberdeen er det nordøstlige Skottlands største by og har i århundrer vært regionens viktigste handelsby. Det finnes en rekke butikker og shoppingsentre i Aberdeen, til stor glede for tilreisende turister. Du drar ikke til Aberdeen først og fremst for å shoppe, men det er vel verdt å ta seg en runde. De mest besøkte shoppinggatene er naturlig nok de store hovedgatene Union Street og George Street. Rundt George Street og St Nicolas Street er det i tillegg til de kjente kjedebutikkene mange trendy og eksklusive spesialbutikker.

Kunst og kultur

Aberdeen har nok muséer, gallerier og historiske bygninger til å holde de mer kulturelt interesserte opptatte i dagevis. Det Maritime Museum er mer spennende enn det høres ut som, og byens 120 år gamle kunstgalleri er blant Aberdeens mest besøkte attraksjoner. Med over 45 parker og hager er Aberdeen en av Storbritannias grønneste byer.
Et besøk til billedskjønne Dunnottar Castle bør absolutt med på to-do-listen når man besøker Aberdeen. Her får man et innblikk i det historiske slottet som har vært hjemmet til Earls Marischal, en av de mektigste familiene i Skottland. Slottet inneholder hemmeligheter fra Skottlands fortid. Dunnottar gir uforglemmelige inntrykk som er verdt å oppleve.

Skotske slott og wiskydestilleri

Crathes Castle er et av Skottlands vakreste og best bevarte slott. Det ble bygd mellom år 1553 og 1596 av familien Burnett of Lays, og tilhørte disse i nærmere 400 år. Her finnes fremdeles noen av familiens portretter, møbler og originale takmalerier. Det sies at slottet er hjemsøkt av en dame i grønt.
En omvisning på slottet kan gjerne kombineres med en tur til Fettercairn Distillery som er et av Skottlands eldste whisky destilleri.


Gruppereise til Aberdeen - KTM Gruppereiser


 

Gruppereise til Aberdeen - KTM Gruppereiser

Gruppereise til Aberdeen - KTM gruppereiser
Dunnottar Castle

 

Uteliv

Har du ikke tidligere besøkt Skottland, så har du noe å se frem til. Her er det høyt under taket og stor stemning, nær sagt hver dag, selv om ting gjerne tar helt av i helgene. Slik er det også i Aberdeen. En rekke barer og puber fylles opp med folk som drikker sin pint og ale og møter kvelden med godt humør. En av de beste pubene er The Prince of Wales. Du finner denne populære puben på 7 St Nicholas Lane, ikke langt fra Union Station. Stort utvalg av øl på både flasker og fat kombinert med rimelige priser sørger for at lokalene som regel blir fullpakket. For de litt yngre kan vi anbefale Cocky Hunters, som ligger ved 504 Union Street. Puben byr ofte på live-musikk.

Utforsk Aberdeen                Tilbake

Gruppereise til Aberdeen - KTM Gruppereiser