Alta er en av de nordligste byene i Norge og den største byen i Finnmark. Verdens første nordlysobservatorium ble bygd her på slutten av 1800-tallet, og det har gitt Alta kallenavnet «Nordlysbyen». Her får du oppleve midnattssolen om sommeren eller det spektakulære nordlyset på vinteren. Mørketiden varer fra november til januar, mens sola skinner døgnet rundt fra mai til august. Alta har fokus på å være et bærekraftig reisemål for å bevare naturen, kulturen og miljøet.

Fordi Alta ligger innerst i Altafjorden, har kommunen både skog, vidde, kyst- og fjellandskap. Her er det mange muligheter for alle som liker friluftsliv og aktiviteter som fotturer, sykling og fiske. Få vind i ansiktet på en hundeslede på Finnmarksvidda, eller dra på snøskutertur over flere dager og bo i hytter eller lavvoer i fjellene. En weekend her gir muligheten til å utforske uberørt natur, samisk kultur og helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste.

Hundekjøring langs Altaelva
Alta er for mange, hundekjøringens hovedstad i Norge. Her er både start- og stoppested for Finnmarksløpet, Europas lengste hundesledeløp. Kom og ta en tur, og utforsk denne artige og ikke minst miljøvennlige måten å fare i naturen på.

Med varm vinterbekledning får man møte på hundene som skal trekke sleden. Det vil bli gitt en grundig instruksjon i hvordan håndtere hundesleden før man setter av gårde. Vanligvis kjører gjestene sledene i par, en kjører og den andre sitter i sleden, og halvveis på turen bytter man plass. Det er også mulig å kun være passasjer.

Turen går igjennom skogen langs den islagte Altaelva. Når en glir inn mellom store furutrær i det skumre dagslyset, er sledemeiene og hundenes puls, det eneste en hører. Er man heldig, får man kanskje også et glimt av skogen konge, elgen, som er tallrike langs elva.

Helleristningene
Alta har Nord-Europas største konsentrasjon av bergkunst laget av jeger-fangstfolk. Bergkunsten består både av helleristninger og hellemalerier som ble laget for ca. 7000 til 2000 år siden. Bergkunsten i Alta ble innskrevet på UNESCO’s Verdensarvliste 3. desember 1985, som de eneste forhistoriske kulturminnene i Norge. Verdensarven i Alta består av 4 områder med helleristninger (Hjemmeluft, Kåfjord, Amtmannsnes og Storsteinen) og 1 område med hellemalerier (Transfarelv)

Nordkapp
Nordkapp-platået kneiser 307 meter over Polhavet. og du føler at du er kommet til verdens ende. Du kan også se den imponerende 180 graders panoramafilmen om Nordkapp-regionen i perspektivet til de fire svært forskjellige årstidene. Suvenirbutikken er bygget inn i fjellveggen og gir en flott utsikt. Det finnes også et lite kapell her og et Thai-museum til minne om da kongen av Siam besøkte stedet i 1907.

 

Vi har lang erfaring med blåturer, konferanser og teambuildingsturer her i området, så ta gjerne kontakt om dere ønsker vår hjelp med planleggingen av deres neste tur til Alta og omegn.