Kystbyen ligger midt i Nordland og har en strategisk god posisjon med tanke på fiskeri og kystvirksomhet og har blitt et naturlig knutepunkt for distriktet rundt. Bodø og omegn har et vidt spekter å by på for den som er interessert i eksempelvis arkitektur, historie, natur, festivaler og kultur.

For den kulturinteresserte, arrangeres en av Norges eldste kultur- og litteraturfestivaler, Hamsundagene, annethvert år på Hamarøy. Kjerringøy med sin historie, kritthvite strender og nordlandsbåter er også verdt et besøk. Steigen er som et Norge i miniatyrversjon med stupbratte fjell, dype fjorder og et mylder av øyer, holmer og skjær, strender og en liten isbré. På Grøtøya kan man se hele Lofotveggen fra Vesterålen i nord til Røst i sør.

 

Regionen Salten er rik på naturopplevelser med dype skoger og høye fjell, isbreer, hav og fjord. Det er lagt til rette for turer på fjelltopper, i skog eller på de lange sandstrendene. En runde på golfbanen med midnattsola og Lofoten i kulissene, kan også anbefales.

Saltstraumen som er verdens sterkeste tidevannsstrøm ligger en drøy mil sør for Bodø, og er en av Nordlands mest besøkte turistattraksjoner. Vannmassene kan oppnå en hastighet på ca 20 knop hver 6. time når de passerer i sundet mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden. Saltstraumen er et fiskeeldorado for havfiske med bl.a. sei, torsk, steinbit og kveite.

 

Svartisen er Norges nest største isbre og strekker seg over tre kommuner i Nordland, og er Europas lavestliggende isbre på fastlandet. Dermed er breen også lett tilgjengelig som turistmål. Det er ulike opplevelser tilgjengelig i tilknytning til Svartisen, enten det er å gå tur til Brestua hvor man får flott utsikt over breen, gå opp til isen eller bli med på brevandring.