Haugalandet er distriktet på halvøya mellom Bjørnefjorden og Boknafjorden. Det omfatter 7 kommuner og er et område med et bredt spekter av kulturelle, historiske og friluftsrelaterte tilbud for både lokale og tilreisende. Regionen kan friste med fjord & fjell for utflukter, og aktiviteter som passer både den aktive og den avslappede, og med måltider og overnattingsalternativer i bredt spekter.

Ryvarden Kulturfyr

Fyrtårnet ble bygget i 1849 og ligger ved sjøen. Etter at fyret ble automatisert i 1984, har driften vært rettet mot kultur, kafédrift og museum. Fra påske til jul er det månedlige utstillinger i galleriet. Det er en fin tur på en 2km lang grusvei fra Mølstrevåg ut til fyret, passende for alle.
Lokalet kan også benyttes til private arrangement.

Utsira og Røvær

Utsira ligger ute i havet utenfor Karmøy med daglig båtforbindelse fra Haugesund og kan friste med kystkulturlandskap og et rikt fugleliv. For fugler på trekk over Nordsjøen, er Utsira et naturlig stoppested og det er observert over 300 ulike fuglearter her. Det finnes også turstier og sykkelstier for den som ønsker aktivitet.

Røvær ligger en kort båttur fra Haugesund, og annonserer med å være øya hvor vikingene og fiskerne engang holdt til. Øya har et havbrukssenter som gir god innføring i havnasjonen Norge, som også brukes til leirskole for elever i grunnskolen.

Øyene kan by på overnatting, bevertning og konferansemuligheter for de som vil ha noe utenom det vanlige, evt. kan det arrangeres dagsturer.

Langfoss – topptur med guide

Opplev den fantastiske Åkrafjorden på sightseeing på fjordcruise. Slik får du den beste utsikten mot det enorme antall attraksjoner som Åkrafjorden tilbyr. Det kunne ikke være større kontraster mellom gårder uten veiforbindelser, nakne fjellvegger og fruktbare dyrkede landskap, funn fra steinalderen og små kraftstasjoner. Høydepunktet med denne sightseeingen er utsikten mot Langfoss med en imponerende fallhøyde på 612 meter. CNN Travel vurderte Langfoss som et av de vakreste fossefall i verden.

Stien opp langs Langfoss var opprinnelig den gamle fjellveien fra Eljarvik gård til «Langfoss støl» (fjellgård), som ligger på platået over fossen. Den første delen av turen er bratt opp gjennom furuskogen. Noen steder, og spesielt når du kommer over tregrensen, er det fantastiske utsiktspunkter. Du ser ned på Eljarvik gård og utover Åkrafjorden. Mot nord ser du Mosnes og inn i dalen som danner den sørlige enden av Folgefonna nasjonalpark. Folgefonna-isbreen ruver i bakgrunnen.

Denne turen kan gjennomføres som dagstur, eller vi kan skreddersy et program med transport, overnatting, måltider o.l. etter ønske.

Photo: Espen Mills

Elkervik, Åkrafjorden
Photo: Espen Mills

 

 

Vi har lang erfaring med blåturer, konferanser og teambuildingsturer her i området, så ta gjerne kontakt om dere ønsker vår hjelp med planleggingen av deres neste tur på Haugalandet.

 

Til reisemål

 

Til forsiden     Kontakt oss