Kraków er en av Europas absolutt vakreste byer, der hver eneste stein har en historie å fortelle. Tidligere var dette Polens hovedstad, og den gamle bydelen står på FNs verdensarvliste. Dagens Kraków er en sydende studentby, full av aktiviteter, restauranter, barer, butikker, kultur og historie. I nærheten av byen ligger Tatrafjellene og Zakopane samt nasjonalparken Ojców med sine klipper, raviner og gamle slott. Det er også populært å reise til Krakow i førjulstiden for å få julestemning på byens julemarked.

 

 

Saltgruven i Wieliczka
En av de største attraksjonene i regionen er saltgruven sør-øst for byen. Saltgruven er  en av verdens eldste og mest kjente, og ble skrevet inn som en av de første objektene på UNESCOs verdensarvliste. Gruven går mer enn 300 meter under bakken og ligger på 9 nivåer. Totalt sett ligger det mer enn 300 kilometer med ganger i gruven, hvorav kun 3 km er åpent for publikum. Gruven har i over 900 år stått for mye av Polens saltproduksjon, og i løpet av en omvisning vil man få se flotte saltskulpturer, krystallgrotter, underjordiske innsjøer og det flotte St. Kingas kapell.

 

Auschwitz Birkenau
Dødsleiren på Oswiecim – kjent som konsentrasjonsleiren Auschwitz- var den største Nazi dødsfabrikken hvor mer enn to millioner mennesker, hovedsakelig jøder, omkom. Leiren bestod av flere enheter, hvorav den største på Birkenau. Av de flere millioner mennesker som ble brakt dit i perioden mellom 1940-1944, var det bare ca. 60 000 ofre som overlevde på tidspunktet for frigjøringen. I dag ligger museet på tomten til den tidligere leiren, og et besøk her oppleves som veldig autentisk og vil sannsynligvis gjøre store inntrykk.

 

Tatrafjellene og Zakopane
Disse fjellene er et fjellområde i Karpatene og ligger i både Polen og Slovakia. Zakopane, kjent fra vintersporten og for sitt levende kunstnermiljø, ligger ved foten av fjellene i nord som den høystliggende byen i Polen. Zakopane vil være et godt utgangspunkt for fotturer i fjellandskap som byr på flotte utsikter og fossefall.