Norges største by er i rask endring, og bugner av nye nabolag med spennende samtidsarkitektur som endrer byens ansikt og sprer energi til byens scener for mat, drikke, mote, kunst og musikk. På få år har områder som Bjørvika, Tjuvholmen, Vulkan vokst frem og gitt Oslo nye attraksjoner som høyhusene i Barcode og signalbygg som Operaen og Astrup Fearnley Museet med internasjonal appell. Parallelt med de store byggeprosjektene spirer innovasjonen på gateplan, og byens kokker, musikere og designere får vist seg frem på stadig flere arenaer.

 

Nydalen er med sine unike kvaliteter et meget attraktivt sted å jobbe, bo og studere. Det er i dag ca 30 000 som bor, jobber eller studerer her, og Nydalen har blitt et attraktivt og levende sentrum for bydel Nordre Aker i Oslo. Kombinasjonen av urbane og landlige kvaliteter gjør Nydalen til noe helt unikt. Det ligger sentralt – kun 11 minutter unna sentrum, men du har samtidig flotte turløyper, badeplasser og grøntområder rett utenfor døren. Her finner du koselige spisesteder og alt du måtte trenge av servicetilbud i umiddelbar nærhet

 

Store og små scener i Oslo byr på et variert program av teater, revy, show, musikaler, standup og konserter. Det arrangeres årlig flere festivaler for middelalderkultur, film, opera, dans, rock og annen verdensmusikk.

Det finnes et bredt spekter av museer i hovedstaden, deriblant Munchmuseet, Skimuseet, Astrup-Fernleymuseet, Frammuseet og Bygdøy Folkemuseum.

 

 

 

 

Det finnes flere arenaer for sport og friluftsliv i Oslo og omegn. Blant de større arenaene finnes Holmenkollen, Ullevål stadion, Telenor Arena og Valhall. I tillegg byr Oslo på et variert tilbud av aktiviteter i ulike sesonger, eksempelvis zipline, klatrepark, vinterpark, skøytebaner, sykkelruter, curlinghall, golfbaner, innendørs snøhall i tillegg til Oslomarka og Oslofjorden. Ellers arrangeres ulike mosjonsløp i byen med Holmenkollstafetten som én av de største.