Den fargerike og sjarmerende trehusstaden ble grunnlagt i 1644 og er siden den tid formet av gruvedrift og jordbruk. Røros ligger sør i Trøndelag og står på UNESCOs verdensarvliste. Grunnstenen til Rørossamfunnet var Røros Kobberverk, og smeltehytta bestemte plasseringen av bergstaden. I dag kan bergstaden by på et levende kunsthåndverkmiljø, verkstedutsalg, særegne småbutikker og gode spisesteder. Gjennom året arrangeres bl.a. Rørosmartnan, Vinterfestspill og Julemarked som tiltrekker gjester i vintersesongen.

 

Julemarked
Julemarkedet på Røros er tuftet på det ekte og nære. Med fargerike trehus og snø oppetter veggene, setter hovedgata stemningen i førjulstiden. Bergstaden byr på utendørs julemarked med boder og julemat, og i tillegg hest- og sledetur, julesang og andre tradisjonsrike aktiviteter. Senk skuldrene, nyt stemningen og legg førjulsturen til Røros.

Vi har erfaring med både blåturer, konferanser og teambuildingsturer i disse områdene, så ta gjerne kontakt om dere ønsker vår hjelp med planleggingen av deres neste tur til Røros.

 

Til reisemål

 

Til forsiden     Kontakt oss