Ryfylke-distriktet omfatter øyer og fjordstrøk innover i Boknafjorden i tillegg til Sandnes og Stavanger. Regionen her byr på både storbylivet og storslått natur. Naturen omfatter kjernen av det typiske norske med tradisjonelt kystlandskap, lavland, øyer og skjærgårder, fjorder, vidder og fjell. Lysefjorden med Prekestolen og Kjerag er kjent langt utover de norske landegrensene, og øya med Flor og Fjære tiltrekker seg både lokale og turister i sesongen.

 

Storbyen
Gamlebyen i Stavanger og Sandnes er sjarmerende i kombinasjon med urbane strøk med et bredt utvalg innen kultur, uteliv, shopping og restauranter. I sentrum av Stavanger ligger gamlebyen med fargegaten i tillegg til trehusbebyggelsen med over 170 hvite trehus fra slutten av 1700-tallet, og de fleste severdigheter ligger i gangavstand.

 

Flor & Fjære
På øya Sør-Hidle ligger en hage full av palmer og eksotiske planter. Sesongen går fra mai til september. Et besøk her inkluderer omvisning i hagen med råd og inspirasjon langs veien, et godt måltid i fredfulle omgivelser og en vakker utsikt utover sjøen.

 

 

Preikestolen & Kjerag
Preikestolen (604moh) er uten tvil den mest kjente turistattraksjonen i Rogaland og er en av landets mest gåtte fjellturer. Sherpaer fra Nepal har lødd opp steintrapper det meste av stien for å skåne terrenget og gjøre turen lettere, og den krevende turen tar mellom 2 og 4 timer å gjennomføre. Det er mange fine utsiktspunkter langs løypa også. Et besøk her kan kombineres med overnatting, konferanse og måltider.

Kjerag (1084moh) ligger majestetisk innerst i Lysefjorden, og rager høyere enn alle andre topper i Lysefjorden. Sesongen går fra juni til september, og utenom sesong må man ha med guide på denne spektakulære turen.

 

Flørlitrappene
Flørli ligger i Ryfylke, og Flørlitrappene er en av de lengste tretrappene i verden. Med sine 4444 trappetrinn er det en krevende tur, og på toppen belønnes man med nydelig utsikt mot Lysefjorden og Prekestolen.

Vi har erfaring med både blåturer, konferanser og teambuildingsturer i disse områdene, så ta gjerne kontakt om dere ønsker vår hjelp med planleggingen av deres neste tur til Ryfylke.

 

Til reisemål

 

Til forsiden     Kontakt oss