Eventyrlige Færøyene!

Stadig flere ønsker å utforske reisemål som ligger litt utenfor de typiske storbyene som København, Amsterdam og London. Noen er ute etter «det lille ekstra», eller destinasjoner som byr på opplevelser man ikke får andre steder. Et av disse reisemålene er Færøyene.

Eventyrlige Færøyene

Færøyene ligger nord i Atlanterhavet, og består av 18 småøyer. Denne mystiske øygruppen byr på fantastisk lokalprodusert mat og design, samt en majestetisk natur. Fra grønnkledde fjellsider hvor sauene går i beite, til de dype grottene hvor bølgene slår og man føler seg tett på naturen. Et besøk i dette øysamfunnet tar en med tilbake til tidlig 80-tallet. En tid da matbutikken stengte tidlig i både ukedager og helger, og man brukte tid på familien og bodde flere generasjoner i samme bolig fremfor dagens travle samfunn.

Færøyene er et stadig mer ettertraktet reisemål, og vi sender jevnlig både kor, bedrifter og vennegjenger på tur til denne, for mange, ukjente øygruppen vest i havet. For å gi dere et innblikk i hva en tur hit kan by på, vil vi dele et reisebrev med dere fra en som har vært med på en av disse turene.

Reisebrev

«Ad libitum er eit blanda kor frå Sveio med ca 30 songarar. Anna kvart år tek me oss ein tur til ulike reisemål som: Praha, Dublin, Riga, Budapest og Reykjavik. I 2017 bestemte me oss for å avleggja Torshavn og Færøyane eit besøk. Dette valet sku me ikkje angra på.

I løpet av turen hadde me guida sightseeing i Tórshavn og på Kirkjubøur. Me fekk m.a. sjå Tinganes, kor parlamentet held til, den gamle bydelen Ùti á Reyni, Nationalmuseet og Nordens Hus. På Kirkjubøur fekk me oppleva Kongsgarden, St. Magnus katedralen og Ólavskyrkja fra år 1111. Me heldt konsert i domkyrkja Havnar Kirkja. Om kvelden delte me oss opp og fekk høve til å nyta kulinariske rettar på ulike av Torshavn sine gode restaurantar.

Me nytta buss langs kystveien til Østerø igjennom fargerike bygder og undersjøiske tunneller. Me besøkte m.a. Færøyane sitt høgaste fjell, Slættaratindur (882moh). Etter lunsj i Gjáargarður gjekk turen via bygda Funningur kor sagnet seier at vikingane fyrst kom i land, og vidare til bygda Toftir kor me “raida” strikkebutikken Navia. Før retur til Tórshavn, var me på besøk heime hos Lena og Jacob i Søldafjørður, fekk smaka god heimebakst og sjå oss rundt i hagen deira – eit høgdepunkt.

På sundagen deltok me med song på gudstenesta i Vesturkyrkja. Deretter vart det flott guida båttur langs fuglefjella og grottene ved Vestmanna. Ei uforgløymeleg oppleving

Ad Libitum, Per Bjørn Habbestad

Kontakt oss

Ønsker du å høre mer om Færøyene, er det bare å ta kontakt oss eller du kan lese mer på hjemmesiden vår.

Håper vi høres – hvor enn dere vil i verden!

Begynn å planlegge reisen