Vakre Cinque Terre (De 5 land)

Langs kysten mellom Genova og La Spezia ligger autentiske Cinque Terre, bestående av 5 små fiskerlandsbyer med røtter tilbake til middelalderen. Disse fem landsbyene og de omliggende fjellsidene har status som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. Det er liten tilgjengelighet for biler, og byene forbindes i hovedsak via turstier, tog og båter. En del av sjarmen til dette området er nettopp mangelen på de moderne trekkene, og heller den autentiske opplevelsen og atmosfæren som Cinque Terre har å by på. Området byr på vakker natur, et kulturlandskap utenom det vanlige og pitoreske landsbyer.

Det var helt tydelig begrensede levekår da disse byene ble etablert, og det har foregått en grundig oppbygging av terrasser langs det bratte landskapet rett opp på klippene overfor det liguriske havet. Bebyggelsen består av små hus i sterke farger, fordi fiskerne som reiste ut på arbeid, gjerne ville se husene sine fra båten.

Næringskilder

Næringskilder for området er i hovedsak fiskeri og vindyrking, men de senere årene har Cinque Terre i tillegg blitt en turistmagnet. Vi får stadig forespørsler fra grupper som ønsker å besøke Cinque Terre. Størrelse på gruppen er avgjørende for hva slags program vi kan tilby.

Fjellturen

Det de fleste søker, er å gå fjellstien mellom byene. For de som ikke ønsker å gå stien, er det mulig å reise mellom byene med tog eller båt. Den totale strekningen er ca. 12 kilometer, og det er mulig å gå hele eller deler av den, eller variere med tog og/ eller båt på deler av strekningen eller hele. Strekningene tar i utgangspunktet fra ca. 20 minutter til 1,5 time å gå mellom byene, men med så mange vakre scenarier underveis, kan det fort ta lenger tid. Det finnes fossefall, vingårder, olivenlunder og nydelig utsikt som kan gi mange flotte inntrykk.
Fjellturen starter gjerne i den nordligste byen Monterosso. Fra Monterosso tar fjellturen ca. 2 timer over til Vernazza. I Vernazza arrangeres gjerne en felles lunsj på en terrasserestaurant før turen går videre til Corniglia, den eldste av byene. Noen velger å ta båten allerede fra Vernazza, mens andre tar fjellstien videre sørover. Corniglia som er neste by, ligger høyt i landskapet uten tilgang fra sjøveien, hvilket betyr færre turister. Man kan også ta trappene opp til fjellandsbyen Volastra på vei til Corniglia. Langs denne stien ligger oliventrær og drueranker som er typiske for området.

Dette er det perfekte sted for små grupper som eksempelvis klubbvenninner på tur eller vennegjenger, ca. 10 – 15 deltagere. Det er da også mulig å arrangere overnatting i en av de små byene. For større grupper vil det være mer aktuelt å arrangere overnatting i de nærliggende byene Genova, La Spezia eller Lucca og heller arrangere dagsutflukt til Cinque Terre.

Denne destinasjonen besøkes like gjerne vår som høst, og vi anbefaler å være tidlig ute med planleggingen, for dette er en populær destinasjon.

For flere bilder klikk her.

Håper vi høres – hvor enn dere vil i verden! 

Begynn å planlegge reisen